Na een heerlijke nacht 's morgens weer voor het daglicht opgestaan want we gingen achter de Hoatzin vogel aan. Dat moest met een bootje de rivier op naar wat eilanden waar ze zouden moeten zitten. We hebben ze wel gehoord maar helaas (nog) niet gezien.

Wel konden we van grote afstand de Channel-billed toucan of te wel Groefsnaveltoekan op de foto zetten.

En zomaar op de oever bij Apoera een locomotief met wat losse rails. Deze is nooit gebruikt maar aangeschaft vanwege de bauxiet. Ik kom hier later nog op terug als we de remise opgezocht hebben. De vlinder daarnaast heet Agraulis vanillae

Dorantes Longtail

 

En dan op weg naar Wanawiro.
Een hele dag weer reizen met auto en nog een stukje met de boot.

Maar we hadden de tijd en dus stopten we regelmatig om te struinen of om leuke dieren te fotograferen.

Bijvoorbeeld deze Green araçari (Groene Arassari) of die grote fraai gekleurde sprinkhanen.

Pinkfoot tarentella en Oranjevlekzwampje Erythrodiplax famula

en dan waren er in een keer apen aan de beurt. Eerst de Roodhandtamarins die als zwarte vlekjes in de bomen verscholen zaten.

 

En dan kwamen de Spidermonkeys die heel nieuwsgierig ons in de gaten hielden.

Brown jacamar

boven: Rivierdonkervleugel (Diastatops pullata)

Chileense kievit

de lunchplaats

en net weer op weg weer snel stoppen: Ara's

Onder: Uracis imbuta

En dan opeens zomaar midden op de 'weg' een slang. En dat betekende weer een prachtige shoot.

Northeastern puffin snake (Phrynonax polylepis)

en weer verder na deze geweldige ontmoeting. Maar dat was nog niet zo simpel. Hulptroepen waren ons tegemoetgekomen om een slecht stuk van de weg wat te verbeteren. Regen en kuilen zijn geen goede combinatie voor het wegennet.

We waren bijna bij de Kabalebo rivier waar we met een bootje verder zouden gaan. En daar was het volgende obstakel. In de tijd dat ze ons tegemoetgekomen waren was er een grote boom over de weg gevallen. We zijn te voet verder gegaan en ook een gedeelte van de bagage. Jeffrey die het busje bestuurde had toevallig een kettingzaag in de bus gelegd, maar na vele pogingen had hij die aan de praat gekregen en kon de bus met de bagage ook naar de rivier doorrijden. Alles inladen en een stukje varen en de reis van vandaag zat er op.