5 december 2019

De vogelhutten geven volop gelegenheid om vogels op een mooie manier te fotograferen. Ze komen meestal redelijk dichtbij en wanen zich onbespied. Ook wat minder algemene soorten kunnen dan op de foto gezet worden.

Met Harry, Henk en Fred in de mist naar Overijssel gereden. Het bleef jammer genoeg erg nevelig en de zon liet zich niet zien. De vogels gelukkig wel. We zaten goed en wel of de ijsvogel kwam al kijken of er visjes te vangen waren. We konden genieten van zijn kunsten.

Daar er weinig licht was moesten we met hoge ISO waardes schieten en dan nog hadden we lage sluitertijden. Het vangen van de visjes konden we echt niet fatsoenlijk vastleggen.

Maar ook de overige vogels lieten zich wat lastiger fotograferen en ze waren af en toe ook erg onrustig. Dat had ook te maken met de Sperwer die er regelmatig kwam, maar helaas op onze dag niet. Ook de flinke rat kwam regelmatig voer pikken, maar was zo razendsnel dat die niet scherp op de foto kwam. Een eekhoorn liep op grotere afstand door de struiken en bomen, maar ook deze liet zich niet vastleggen. In totaal hadden we 19 soorten vogels gezien en de meeste op de foto kunnen zetten, maar bovenal was het met z'n vieren heel gezellig.

Vergeet niet om op de foto's te klikken voor meer details

De Gaaien lieten zich gelden, joegen alle andere vogeltjes weg, maar die kwamen daarna wel weer teug.

De grote bonte Specht verdient een ereplaatsje omdat ie zo fraai ging zitten.

Hieronder een paartje Groenlingen

Turkse tortel en Distelvink (Putter, die ver weg zat maar toch op de foto wilde)

De Boomklever poseerde dichtbij in allerlei standjes

En natuurlijk mussen en mezen. Heel bijzonder vond ik de Ringmus. Deze had ik nog niet eerder voor de lens gehad.

En hieronder: Dit is echt een gewone Huismus. Het mannetje is prachtig!

En de Heggenmus, Pimpelmees en Koolmees