Kolmanskop - Ghost town
Een totaal verlaten dorp dat bewoond werd door diamantgravers. Compleet ingericht met een ziekenhuis, winkels, casino en woningen. En qua techniek ver vooruit op de rest van Namibië. Geld speelde geen rol en daardoor gingen de ontwikkelingen erg snel. Toen de diamanten niet meer gevonden werden (ze lagen veelal zelfs aan de oppervlakte) vertrokken de bewoners en het dorp werd door de natuur (zand) weer ingenomen. Er zijn een aantal mensen zeer rijk geworden, bijv. iemand die alle inkopen verzorgde en de winkel bezat.
Er werd ook op allerlei manieren door de werkers geprobeerd de diamanten uit het dorp te smokkelen tot zelfs met pijl en boog de diamanten over de afrastering te schieten.
We waren gelukkig op tijd hier want 's middags om 2 uur werd het dorp weer afgesloten. Heerlijk konden we met een gids (Duits of Engels) rondlopen en kregen we veel informatie hoe het er toen aan toe ging. Daarna konden we vrij door het dorp en de gebouwen lopen muv enkele bouwvallen die te gevaarlijk waren. De foto's geven een goede impressie.