De volgende ochtend hadden we een prachtig sfeervol uitzicht met het eerste zonlicht over de Gambia rivier

Na gisteren de hele dag in de auto gezeten te hebben, vandaag een rustige dag. In en rond de lodge was al van alles te zien en te fotograferen. Van Peter mocht ik de Sony A6500 gaan proberen en deze camera heb ik de rest van de dagen dan ook dankbaar gebruikt. Een prachtige systeemcamera met een touchscreen. Met een verloopadapter kon ik mijn eigen lens gebruiken. Niet optimaal maar toch zeer bruikbaar. Eerst even testen op een vlinder (Citrus Swalowtail) en op een aantal vogels. Deze Senegal Vuurvink komt alleen in dit gebied voor. Die is te herkennen aan de verfromfraaide veertjes op de borstpartij.

En dan vlakbij in een boom de Baardvogels en de Violette Toerako

Het kleine gespikkelde dwerguiltje zat ons met belangstelling te bekijken. Ook een Langstaart Glansspreeuw bleef even stilzitten.

We maakten die dag nog een fijne wandeling langs de rivier in de hoop wat nijlpaarden te zien. Wel een Finfoot over zien zwemmen. Langs de oever zaten op verschillende plaatsen vele vlinders mineralen te zoeken.

Even verderop was nog een lodge met inlandse huisjes en een buitendouche. Ook liet een Senegalees trots zijn verzameling houtsnijwerk te zien. Maar hij vroeg de hoofdprijs dus hebben we maar niets gekocht.

Het uiltje zwaaide nog even en de dag zat er weer op. De volgende dag weer vroeg op daar we een lange reis naar de Bassari stam gingen maken.