Nog even een panoramatje en dan op weg naar Apoera

De Roadside Hawk liet zich nog even zien en ook een Roodnek specht bemoeide zich ermee. Tijdens een korte stop zag ik hoog in een boom een Bloedrugspecht zitten. Leuke kleine soort.

Het rechtse vlindertje heet: Heliopetes arsalte

Na de lunch gingen we op weg via het Jamaerkanaal naar Apoera. Dus eerst weer dat heerlijke tochtje met de boot en ondertussen rondkijkend of we nog iets speciaals zouden zien zoals de Roadside hawk en de Roodnekspecht.

En dan komen we weer bij het dammetje. Deze keer hoefden we de boot er niet overheen te zeulen, maar alleen alle bagage eroverheen sjouwen naar een ander bootje dat ons lag te wachten.

Na een stuk varen stond er een busje op ons te wachten die ons naar een boot bracht om ons naar Apoura te brengen. Door improvisatie kregen we te maken met een relatieve kleine boot met een hele dikke motor. En dus ging het met een rotvaart over de rivier. En die was vandaag niet zo rustig en dus werden we continu heen en weer en op en neer geschud. Onderweg nog even aan de andere kant aan wal gegaan en een indianendorpje bezocht. En dus even de grens over van Guyana. Maar we uiteindelijk kwamen het heelhuids aan en werden we heerlijk onthaald op een heerlijke maaltijd.

Hemiargus hanno

Phoebis philea