Met de bus die Freddie gehuurd had konden we goed en snel door het dorpje Brownswijk heen (even in de supermarkt nog wat kleine inkopen doen) en aan de lastige weg naar boven beginnen. Zelfs deze 4x4 bus had af en toe moeite om door de diepe kuilen en plassen te geraken, maar zonder eigenlijk in de problemen te komen kwamen we boven. Helemaal op het randje stond ons onderkomen voor de komende dagen: Tapir. Vier kamers, 2 douches, toilet en een flinke huiskamer lijkt op papier heel mooi, maar eigenlijk was alles vrij basic. Het uitzicht maakte dat meer dan goed. Brownsberg is een geweldige locatie met vele speciale dieren. 

Bij het opstaan was het erg nevelig en de eerste foto's daardoor met hele hoge ISO-waarden moeten nemen. Jammer van die Trompetvogel met haar kleintje, die had een beter plaatje verdiend.

Na het ontbijt togen we naar het uitzichtpunt. Een stevig tochtje naar een mooi nog hoger punt.

We kwamen een prachtig onderkomen van spinnen en slangen tegen. En dat op zo'n mooie locatie. Zonde, zonde .....

En bij een van de uitzichten kwamen deze Golden Silk Orb-weaver Spider (bijna 5 cm zonder poten) tegen. Dus foto's maken en dat viel niet mee met deze belichting.

Hieronder nog een ander monster, Daarnaast Anomaloglossus baeobatrachus met kikkerlarfjes op de rug.

De rechtse foto is van een mannetje dat een voedselgift voor het vrouwtje aan het inpakken is om haar bezig te laten zijn als hij met haar gaat paren.

Op het uitzichtpunt aangekomen was er nagenoeg niets te zien door de nevel. Redelijk ver weg evenwel een tweetal assaris's gespot en geprobeerd die op de foto te zetten. De linkse is de Guyanapepervreter en de andere de Groene arassari.

Na mijn eerste valpartij (uitgegeleden over de spekgladde leem) kwamen we weer bij ons onderkomen en het was nu zo helder dat we lekker stilletjes van het uitzicht konden genieten. Had zomaar een panoramafoto kunnen zijn.

Hieronder een veldwesp die op zijn gemak een rups aan het oppeuzelen is. Daarnaast een Teju (Tupinambis teguixin)

Namen van de vlinders volgen nog.

Vervolgens een wandeling de andere kant op. Dit bord dat we tegenkwamen spreekt boekdelen en zo verdwaal je niet ... LOL

Daaronder de Orthemis discolor - Purperschuimer met tegenlicht genomen. En daarnaast een reuzenjuffer (Mecistogaster lucretia)

Onder: Orthemis discolor en rechts: Mecistogaster lucretia

Onder: Kentropyx calcarata. De andere hagedissen kon ik nog niet thuis brengen.

Northern Orange-legged Leaf Frog / Zuid-Amerikaanse makikikker

Bij dit nestje zijn we maar snel voorbij gegaan want ze kwamen al naar buiten. Daarnaast een springspinnetje.

Tenslotte de Vaalkuifspecht (Chestnut Woodpecker) en toen kwam de regen met bakken naar beneden.