De derde keer dat ik in de lodge Saramacca was en vandaag voor de eerste keer dat ik de klim naar boven zou maken. Geen blessures deze keer. Het beloofde een klim van een aantal uren te worden en sommige stukken zouden zo steil zijn dat er touwen langs het smalle paadje gespannen waren om jezelf omhoog te hijsen. Het viel gelukkig allemaal heel veel mee en heb geen enkele keer moeten stoppen omdat ik teveel stond te hijgen.
Onderweg kwamen een aantal interessante dieren tegen: Three-striped Poison Frog (Ameerega trivittata), een slang naam? en de enorme Goliathvogelspin

Maar eenmaal boven was het uitzicht adembenemend. Op 1 uitkijkpunt stonden banken en was het ruim van opzet. Op een ander punt was het door de regen zo glad dat we heel voorzichtig op een droog stukje konden gaan zitten. Want naar beneden glijden zou een enorme val geweest zijn.

Diegenen van de lodge die hier bijna dagelijks eten en andere spullen naar boven moesten brengen liepen er ongeveer 3 kwartier over. Er kwamen nog 11 stagiaires uit Nederland van een Pabo boven. Ieder had al een hangmat voor de nacht uitgezocht. Het was de eerste keer dat ik daarin overnachtte. Het lag goed maar doordat het druk was, was het onrustig door geklets en wc-gangers.

Hieronder een tweetal filmpjes gemaakt door Jean-Pierre Veira met zijn drone. Dan krijg je een idee hoe steil en hoe vochtig bewolkt het was.