Met een negental fotografen van de fotoclub Fotodier naar dit gebied geweest. Prachtig om te wandelen en zeker ook prachtig om foto's te maken. Het was helaas wat heiig waardoor de landschapsfoto's wat flets uitvielen.

Een aantal planten waren de moeite waard om op de foto te zetten zoals de distel, de Lathyrus en de Gevlekte Orchis. Ook de Bijenorchis waren we nog tegengekomen maar stond te ver weg om een goede foto van te maken. De Wespenorchis stond nog in knop en zal de komende weken in bloei komen.

 

 

 

 

En verder de vele vlinders die we tegenkwamen: Hooibeestje, Koevinkje, Boomblauwtje, Koninginnepage, Kleine Vos en Klaverspanner om de soorten te noemen die ik op de foto gekregen heb. Ook de rups van de St. Jacobsvlinder wilde wel op de foto.

Van de Grote Keizerlibel vlogen er een aantal rond, maar deze weigerde even te rusten voor een foto. Wel een aantal juffertjes probeerden te poseren. Op de foto een Weidebeekjuffer (m). En tenslotte vond ik ook nog een aantal exemplaren van de Gouden Sprinkhaan. Het mannetje heeft een gouden gloed en is herkenbaar aan de zwarte achterknieën en een puntig achterlijf; het vrouwtje ziet er totaal anders uit. Deze zijn bruin en hebben korte vleugels.