Baboon Island

Baboon Island National park: Dit gebied is bekend vanwege de vele vogels, slangen, hagedissen en apen. Afhankelijk van de waterstand is het niet gek als je er nijlpaarden of krokodillen tegenkomt. We waren benieuwd. Het was een boeiende tocht over smalle hobbelige paadjes en toen we op onze bestemming waren, hadden we nog geen idee of er iets was. Al snel werden we verwelkomd en werden onze koffers naar onze verblijven gebracht. Bea en ik kregen een tent die tegen de helling was aangezet. Prima luxe, goede bedden met klamboe's en een behoorlijke ruimte en een buitendouche. Het mooiste was het terras met een fantastisch uitzicht. Gambia is over het algemeen vrij vlak maar hier keken we naar beneden naar de rivier. De meeste foto's van deze tent zijn helaas verloren gegaan. We hebben hier 2 overnachtingen gehad. We moesten elke keer 125 treden om bij het restaurant, maar dat was niet zo erg: elke terug naar boven!

Tegenover het restaurant lagen een 4-tal eilanden waar de chimpansees in familieverband vrij konden leven. Toeristen waren bijzaak en ze hadden dan ook maar 4 tenten. Er was geen stroom! Het kleine aggregaat was alleen voor de koeling van het eten en de drankjes.

Het eten was weer goed en met een zonnelampje in het donker vroeg naar boven.

Direct bij aankomst kon ik de Rode Franjeaap bij de deur van het restaurant op de foto zetten.

Behalve een paar boottochten waren ook de wandelingen in de omgeving de moeite waard.

Langstaart Glansspreeuw, Grijskop IJsvogel, Vuurvinkje en Roodborst Honingzuiger.

Acraea pseudegina, Appias epaphia epaphia, Black Hopper en Eurema hecabe solifera

Hierboven de Grijze Tok en de River Sailor (Neptis serena serena)

Na het ontbijt nog een korte wandeling gemaakt voordat we met de boot naar de overkant werden gebracht waar onze chauffeur ons opwachtte.

De Teugel ijsvogel (Bluebrested Kingsfisher) zat in de verte op een tak; een paar leuke hoenders liepen over het pad en de Groene Bijeneter liet zich op de foto zetten.