En dan sta je dan in het eerste ochtend licht op de veranda van je tent te genieten van het uitzicht en de opkomende zon.

Eerst een foto van het onderkomen later die ochtend gemaakt om een goede indruk te krijgen.

Vanaf het hoofdgebouw aan het water waren het 193 treden omhoog (pfff....) en dan moest ik er nog een aantal terug omlaag. Als ik naar de toilet moest, ging ik eerst die paar treden omhoog en daar naar het schijthuis.

Zo en nu het eerste licht

En dan de verrassing: een Rode Franje aap familie op een meter of 10 in de boom voor de tent. De ISO waarde toch maar weer omhoog gedaan (1600) en gelukkig ging er 1 vrij hoog in het ochtendlicht zitten. En die was mij goed in de gaten aan het houden. Fantastisch!

Maar al snel hadden ze gezien dat ik niet interessant was en vertrokken ze. Dus nog maar wat uitzichtplaatjes geschoten.

Aan de overkant een van de eilanden waar de chimpansees leven en dat was af en toe goed te horen.

Na het ontbijt hadden we nog even een paar uur om een wandeling te maken richting de klif. Onderweg van heel veraf een paartje valkjes en een zeearend.

Many-celled Skimmer – Orthetrum angustiventre

Purperlibel 

Northern Banded Groundling – Brachythemis impartita mannetje

Mylabris variabili

Hamanumida daedalus

Geelbek scharrelaar 

Van grote afstand een zeearend geschoten en een paartje blauwbuik scharrelaars.

Vervolgens terug naar de tent en inpakken. Daar nog even een Agama agama gefotografeerd en dan naar het bootje voor de overtocht.

Klik hieronder voor:

Baboon Island

Chimpansees