5 juni 2023
We hadden een prachtig onderkomen voor 2 nachten, maar die nachten waren kort. Voor onze 3e dag zouden we om 07.00 uur opgehaald worden voor een tocht door de duinen langs de oceaan. Dus erg op tijd opstaan.

Het was koud zo vroeg en er hing een kustmist.
En helaas die bleef de hele dag zo'n beetje aanwezig. We reden in het donker de duinen in en bleven daar op de zonsopkomst wachten. Toen we een ons wogen, zijn we maar aan het programma begonnen en dat kwam nu vooral ook neer op het echt steil naar boven en beneden rijden. We vonden het allemaal (op één na) geweldig en haar gegil gaf een extra dimensie aan deze dag.

 

Een aantal 'less is more' foto's

We besloten om eerst maar na een aantal lekkere afdalingen naar de zeehonden kolonie te gaan. Onderweg kwamen we al een verdwaalde zeehond tegen en die moet dus alvast op de foto.


Evenals deze kleine groep Aalscholvers

Via een Zadeljakhals, een Strandlopertje en een heel aantal Flamingo's kwamen we bij de Zeehonden

Het weer klaarde een beetje op maar het bleef bewolkt.
Een heel stel Geoorde futen en ook een paar Flamingo's. Een Zadel jakhals lag uit te rusten op het strand. En dan kwamen we bij de zeehonden. Zo'n 20.000 stuks zouden er moeten zijn. We hebben ze maar niet geteld maar er lagen verschillende groepen. En er gingen er ook een aantal zwemmen.

De 5 Pelicanen bleven op gepaste afstand.

Hierna verlieten we dit stuk strand en gingen terug de duinen in. En natuurlijk moesten we nog even de Duin Gekko zoeken en op de foto zetten.

Onze gids liet ons ook nog een hoeveelheid menselijke resten zien. Deze waren erg oud en zelfs voor Hyena's niet meer interessant.

De zon ging onder en we waren behalve een lunch onderbreking zo'n 12 uur hier geweest.