dolomite camp

Van Opuwo naar het Dolomite Camp is een relatief saaie weg. Maar wel snel te rijden vanwege de asfalt.

Het werd het eerste kamp in het Ethosha Nationale Park. We zouden 5 dagen in dit park gaan rondstruinen en 4 nachten in verschillende kampen doorbrengen. Bij de ingang van het park moesten we ons uitgebreid identificeren en we hadden daar de tijd om wat te pauzeren en uiteraard wat foto's te maken.

En daarna nog een stukje asfaltweg en dan kon het wildlife avontuur beginnen. Buiten de kampen mag je nergens de auto uit en dus kwam de rijstzak goed van pas om de camera wat stabiliteit te geven.

In Ethosha vind je op heel de route zogenaamde waterholes. Vanwege het noodzakelijke water dat hier opgepompt wordt een ontmoetingsplaats van vele dieren. Zeker in het heel droge seizoen. Nu was het wat minder droog, maar werden de waterholes toch goed bezocht. Gelukkig staan deze plaatsen goed aangegeven; steeds een korte afslag ernaar toe en weer dezelfde weg terug.  Deze dag bij zo'n watergat vele bergzebra's, kuddu's, giraffen en jakhalzen gezien.

En onderweg zijn we regelmatig gestopt om wat foto's te maken. Bijvoorbeeld van een giraf die op het heetst van de dag in de schaduw zat en een paar reuzen korhanen ook wel Kori Trap genaamd.

Onderstaande vale zingende havik bleef even goed zitten.

En dan in de verte het Dolomite Camp. Een tentenkamp zoals aangekondigd was. Maar dan wel luxe tenten. De meest rechtse tent was voor Bea en mij. Schitterend gelegen op de berg. De auto's moesten beneden blijven en we werden met een soort golfwagentje naar boven gebracht en ook de bagage hoefden we niet zelf te sjouwen.

En weer heerlijk gegeten. Ze hadden ook zalige vegetarische maaltijden; zelf had ik een kuddu biefstuk. Na een prachtige zonsondergang hebben we heerlijk geslapen en 's morgen bij het eerste licht alweer de eerste zonnestralen kunnen vastleggen.