Namibië

Van 20 februari tot 6 maart 2018 hebben we een fantastische reis naar Namibië gemaakt.

Samen met Peter Grobben die de reis organiseerde en nog 5 anderen met 2 Toyota's 4x4 van de ene naar de andere lodge gereisd en uiteraard onderweg vele foto's gemaakt.

In de rechter kolom staat de reis van locatie naar locatie met de foto's die daarbij horen.

Niet alleen de natuur maar ook de cultuur kwam aan bod. Bijvoorbeeld met een tweetal bezoeken aan de San people en de Himba's.

Als ik deze tekst aan het typen en door de foto's aan het bladeren ben, bekruipt me het gevoel dat ik meteen weer terug wil. En dat is een goed teken :-)

De heenreis: We hadden een nachtvlucht vanaf Schiphol naar Windhoek met een tussenstop in Luanda de hoofdstad van Angola. 

Hier stapte het grootste deel van de passagiers uit en gingen we verder naar Windhoek. We konden vrij vlot door alle checkpoints van de douane en we werden opgewacht door een shuttle busje om ons naar het autoverhuurbedrijf in Windhoek te brengen.
Daar stonden 2 grote 4x4 Toyota's Hilux voor ons klaar.

Klik hier voor een kaart van onze rondreis

Na het invullen van de berg paperassen konden we vertrekken naar onze eerste lodge. Deze was strategisch gekozen op slechts 56 km van Windhoek zodat we de eerste dag wat konden acclimatiseren (meer dan 30 graden) en natuurlijk onze eerste foto's konden maken. Klik in de kolom hiernaast op Dusternbrook Farm om de foto's te bekijken.

Na Dusternbrook zijn we onderweg gegaan naar het Erongo Plateau. Een rit door steppeachtig droog landschap met fraaie rotspartijen, waar we ook onder andere een bezoek brachten aan de San People. Klik in de kolom hiernaast op Erongo Plateau.