Op weg van Brownsberg naar Fredberg nog even gestopt in het dorpje Brownsberg om wat kleine boodschappen te doen.

Natuurlijk even rondgekeken en vooral wat foto's gemaakt op een struik vol bloemen en vlinders.

Hier schijnt een foto van mij gemaakt te zijn, die minder vernederend is dan de foto dat Peter me een stukje moest dragen.

Aphrissa statira

Chalodeta theodora

Boven: Uracis fastigiata en Onder rechts: Morpho deidamia

Bij aankomst de koffers naar de kamers gebracht. Prachtige houten huisjes met twee 2 persoonskamers.

Amper uitgepakt kwam Dick vragen of Peter en ik het erg vonden om in de grote ruimte boven de eetzaal te slapen daar er iets verkeerds met de boekingen was gegaan. Het zou maar voor 1 nacht zijn, maar het werden er drie. Gelukkig waren daar heerlijke grote bedden met klamboe, dus geen probleem. Dat we nog gezelschap kregen van een aantal leuke dames leverde geen problemen op.

En na de lunch meteen op weg naar 1 van de meest indrukwekkende en zeldzame vogels van Suriname: De Cock-of-the-Rock.

ook Dick wist de Lek voor deze soort te vinden. Dat is een plaats waar de mannetjes bij elkaar komen om tegen elkaar te pronken en indruk te maken op de vrouwtjes. Daar deze lek al een aantal jaren bekend was en er vanuit de eco lodge regelmatig excrusies hiernaar toe gehouden werden, was er een schuilhut geplaatst van waaruit er redelijk te fotograferen was. Ik ben langs dit hutje geslopen en heb aan de linkerkant de stek gevonden waar Mattias vorig jaar had gelegen. En inderdaad van daaruit waren de rotshanen goed te zien. Ik telde er een stuk of 5 en hun gedrag naar elkaar was indrukwekkend. Jammer dat ze net onder ene overhangende rots met struikgewas hun baltsgedrag vertoonden. Erg weinig licht en ik heb zelfs met ISO 6400 foto's moeten maken. Vandaar dat ze niet allemaal even mooi zijn.

Daarna nog even een stuk naar boven gelopen voor een prachtig uitzicht, wat rotshagedissen en een Kolenbrandschildpad (Geochelone carbonaria). We hebben hier lekker kijkend een tijdje doorgebracht.

White hawk - Grote bonte buizerd

Op de terugweg op het pad bij de lodge heeft Dick nog een slangetje (Chironius multiventris) gepakt en dus weer foto's!