We verlaten Lüderitz en gaan verder naar het zuiden richting de grens met Zuid-Afrika. De bewolking hangt nog laag over het land.

Maar trekt al snel op. We komen bij de Oranje rivier (de grens met Zuid-Afrika). Daar is veel begroeiing en water. Het eerste wat we zien is de Gholiatreiger die even aan het rusten is in de rivier. Wat groene aapjes spelen op de kant maar wilden niet op de foto. Vanuit de auto konden we een Malachite kingsfisher op de plaat vastleggen.

Even de auto uit en wat struinen. Wat Aalscholvers waren zich aan het poetsen 

De Pied Kingsfisher zat wat ver weg maar een bewijsplaatje was wel mogelijk. De Sunbirds waren volop aanwezig zo ook een Karoo prinia. Aan de andere kant van de weg liet een Klipdas zich even zien en in de rivier zat een Slangenhalsvogel de vleugels te drogen.

Iets verderop even een lunchpauze met de camera in de hand. In een struik zat een Acasia pipe barbet en Orangeriver whiteeyes.

Het kleine vlindertje dat ik tegenkwam zou een Pale Grass blue kunnen zijn, maar zeker weten doe ik dat niet.

Een stukje verder stopten we direct toen we een groepje African lepelaars zagen samen met Hadada ibissen en een Tree banded plover.

En weer door tot we een grote groep Bavianen tegenkwamen

Uiteindelijk kwamen we bij onze bestemming van vandaag: Ai-Ais Hotspring Spa. Vlug na onze kamers opgezocht te hebben nog wat struinen: Wat Klipdassen en nog wat aardige vogeltjes waaronder de Common scimiterbill boomhop.