Eerst een kleine verkenning in de directe omgeving

De tweede dag bij Jenny en Marcel was verder van korte duur. We vertrokken per boot naar Bakkie waar we ook zouden overnachten. We namen maar weinig bagage mee want we kwamen hier toch terug. Marcel bracht ons naar de boot en vandaar hebben we toch een heel aantal uren gevaren richting de zee. Onderweg ook nog een paar buien gehad.

Een boom vol met zwarte gieren die leken af te wachten of wij de moeite waard waren om energie aan te verspillen. Wietze zag van verre een stelletjes leuke reigers te zitten. Deze Yellow-crowned night-herons (Nyctanassa violacea) zaten met een groepje op wat takken.

In de middag kwamen we bij Bakkie aan. Eerst nog een paar foto's maken van de Amerikaanse kleine zilverreiger (Egretta thula)

We kregen een heerlijke lunch en maakten een klein rondje door de mooie tuin. Echt het werk van Marsha.

Een vaalborstlijster (Turdus leucomelas) zat verpieterd door de regen op een lege voerbak en de jonge Kiskadee's bleven netjes in het nest en werden toch nog regelmatig gevoerd.

In de grote vijver zwommen een paar Gladvoorhoofdkaaimannen

Boven links en hieronder: Erythemis peruviana. Boven midden en onder rechts: Erythemis plebeja

En natuurlijk vlogen er libellen rond. Achter in de tuin in een hoge boom zat een Black-necked araçari (Pteroglossus aracari atricollis) en dus de lens weer gericht. 

Veel tijd had ik niet want er werd alweer geroepen voor een boottochtje door de beroemde Warappa kreek. Deze kreek was vroeger de weg voor aan- en afvoer van de producten van de plantages. Deze zijn nu geheel aan door de natuur overgenomen. De oevers zijn nu begroeid met enorme mangroven.

Voorzichtig instappen anders val je tussen de wal en het schip. En daarna een flinke tocht door de smalle kreek waar de restanten van de vele soorten plantages nog volop aanwezig waren. Op het einde van die reis kom je bij de zee uit. Op het laatste stuk zijn de oevers wat minder begroeid en kregen we de kans om een krabbenbuizerd te fotograferen. 

Daarna die hele kreek weer terugvaren en we kregen een heerlijke maaltijd. Dan douchen en vroeg naar bed want de volgende dag was weer een lange dag. We gaan dan naar Braamspunt.