NAAR Okonjima

Deze dag zouden we het Etosha National Park gaan verlaten. Vier dagen hebben we hier rondgestruind en vele fantastische ontmoetingen gehad. We hadden een flinke rit voor de boeg. Maar liefst 341 km volgens google maps en Peter stelde voor om toch nog een kleine omweg te maken door Etosha. Dat was maar een 30 kilometer meer en dat zou moeten kunnen omdat buiten het park de wegen weer geasfalteerd waren.

En daar hadden geen spijt van. Lekker vroeg vertrokken en bij de eerste afslag om half acht 's morgens lagen er in het ochtendzonnetje een aantal zwartkop impala's.

En direct daarna kwamen we een secretarisvogel tegen die in het hoge gras aan het foerageren was. Het was onze 3e ontmoeting met deze prachtige statige vogel.

En het was net 8 uur geweest toen een zebramoeder haar jong uitgebreid voor onze neus liet drinken en we dus weer een moeder/kind tafereeltje konden vastleggen.

En rond half negen konden we het hartebeest, een zadeljakhals, een geelsnavel wouw en een Roodkopsmelleken op de foto zetten.

Dit geeft maar aan dat we in een hele korte tijd veel verschillende dieren waren tegen gekomen. En dit zijn de dieren die we gefotografeerd hebben. We hebben er uiteraard nog veel meer gezien in die tijd.

Hieronder de diadeemkievit