Compleet nieuw in de reis was de safari naar Dintéfélo. Een gebied tegen de grens van Guinee waar het zelfs heuvelachtig is. In die heuvels is een open ruimte waar een waterval met meer dan 100 meter naar benden komt.

Jammer dat ik de groothoeklens niet kon gebruiken, daar met de tele- en/of de macrolens te weinig omgeving op de foto kwam. De emotie van dit prachtige stuk natuur is een geweldige beleving en nauwelijks in beeld uit te drukken.

Allereerst de safari er naar toe. Safari? We begrepen pas onderweg waarom dit zo heette. De weg was zo hobbelig en vol kuilen dat het met ons busje niet te doen was. Vandaar dat we twee 4wheel drive auto's hadden om geklutst aan te komen.

Even een band verwisselen

De auto's moesten we op een gegeven moment achterlaten en te voet het laatste stuk (paar km) afleggen om tenslotte de waterval te bereiken. Het water was koud maar er kon gezwommen worden.

Dat hier vroeger water geweest moest zijn was ook aan de rotsen te zien.

Natuurlijk rondgekeken of we nog bijzondere dieren konden zien en fotograferen. We hoorden behoorlijk wat vogels maar deze lieten zich niet zien. Erg veel dicht groen.

Dus dan maar het kleine spul, maar ook zeer fraai vastgelegd.

Gasteracantha versicolor

Cloudwing/smokewing(Sapho fumosa)

Genus Orthetrum

Little Red Jewel/ Chlorocypha dispar

Junomia chorimene

Terug in de lodge van Mako eerst even heerlijk gezwommen in het zwembad