Marakissa

Na 's morgens nog de linkerkant van de weg bij de Kotu brug verkend te hebben, was het pakken geblazen en waren we na nog een paar foto's genomen te hebben onderweg naar Marakissa.

De aankomst is altijd hartelijk door Adama en Joop en al heel snel hadden we onze spullen in onze huisjes opgeborgen en was het tijd voor een eerste oriënterende wandeling. We wilden door het poortje achterin richting het provisorische bruggetje naar de overkant en door de velden weer terug. Maar eerst moest de Palmgier op de foto. Deze grote roofvogel leeft van dode vissen en de palmnoot en heeft daarom een geweldige snavel.

En daarna kwam de macrolens even aan de beurt.

Het bruggetje staken we voorzichtig over. Toch nog halverwege een paar foto's gemaakt :-) Daarna zijn we door de rijstvelden heen gekuierd op zoek naar het pad. Dat heeft even tijd gekost maar dat is het avontuur. Uiteindelijk kwamen we een aantal Gambianen tegen die van alles aan het verbouwen waren. Zij legden heel vriendelijk uit wat ze aan het doen waren en wat ze aan het verbouwen waren. De fraaie rode bloemen zijn van de Wanjo Hibiscus en worden gebruikt om onder het eten te mengen of een soort thee van te trekken. Het schijnt zeer gezond te zijn. De Okra (gele bloem) geeft een vrucht die als groenten gegeten wordt. En uiteraard rijst.

Zij wezen ons de weg naar het pad en we kwamen via de harde weg terug bij de lodge.

Een Hagedis Buizerd bleef even poseren en een zwartkop reiger stond in het gras verscholen en liet ons van grote afstand een plaatje schieten. Terug in de lodge konden we genieten van de rust en de natuur. Een tortelduif zat op een takje en vanuit een boom kwam een eekhoorn water drinken. De Koereigers zochten hun slaapplaats op. De "huiskrokodil" was behoorlijk gegroeid en werd niet meer in de lodge gevoerd maar een eind verderop. Ik had het geluk dat die even tevoorschijn kwam en ook nog zijn bek opende voor de foto.

Na een heerlijke maaltijd was het nog even nakaarten en afspraken maken dat we de volgende ochtend bij het eerste licht een kanotocht gingen maken. Als je ooit eens in het Marakissa Rivercamp overnacht moet je dit zeker gaan doen.

Naar de kanotocht van de volgende ochtend

En hier voor de foto's van ons bezoek aan het schooltje in Kabekel

Foto's uit de tuin

De Tweede kanotocht