En dan vroeg op weg van Marakissa naar Baboon Island. We werden daar om 13.00 uur verwacht en het was nog een heel eind rijden.

De langste rit van deze reis (260 km). Dus niet onderweg stoppen want de boot die ons over zou zetten lag op ons te wachten. We hadden oponthoud bij het overzetten naar de Noordbank met het kleine pontje, maar rond 2 uur waren we op de plaats van bestemming. De koffers van de bus gehaald en in het bootje geladen. Ondertussen hadden we een behoorlijke toestroom van kinderen en zeker toen er een snoepje uitgedeeld werd, was er geen houden meer aan. Er werd flink geruzied en pas toen een van de ouderen er zich mee bemoeien bedaarde de storm en werden ze weggestuurd.

Een mooi boottochtje bracht ons naar het 'hoofdgebouw' van het Chimp Rehabilitation Project Camp. Het gaat hier duidelijk om de chimpansees die in familieverband op een 3-tal eilanden. Toeristen worden maar een paar dagen per week getollereered en kunnen dan in een paar luxe tenten op de helling overnachten. Je kunt dan ook aan het programma meedoen zoals het boottochtje om de chimpansees van wat dichterbij te zien (en fotograferen). Met een beetje geluk zie je dan ook wat nijlpaarden. Ook als je een wandeling gaat maken kun je een gids meekrijgen.

Ibis hadada: geweldige concerten kunnen die geven met hun roep.

We werden eerst getrakteerd op een lekkere lunch en vervolgens een toiletbezoek. Aan 1 kant helemaal open zodat de apen kunnen meekijken. Nog even een paar vlindertjes op de foto zetten (Grote Oranjetip met een vleugelbreedte van meer dan 5 cm. Colotis antevippe antevippe) en dan het bootje in voor het bezoek aan de chimpansees.

Klik hieronder voor:

Chimpansees

Ochtend wandeling