Uiteraard bij het eerste licht weer naar buiten en na het ontbijt aan de slag. Matthias zag een heel eind verder een ijsvogel tussen de struiken schieten en dus gingen we op verkenning. Bleek het de Green and Rufous Kingsfisher (Chloroceryle inda inda) te zijn. Die zat wat verscholen tussen de struiken en erg donker. Maar toch een plaatje geschoten.
Hierboven een meerval die in de rivier was gevangen. Deze werd later opgegeten.
Hiernaast de Lineated woodpecker (Dryocopus lineatus) die heel hoog zijn woning aan het opruimen was.
We gingen met Fred op pad om de Cock-of-the-Rock te zoeken en te fotograferen.
Hiervoor zijn we eerst met zijn jeep een stuk gaan rijden en daarna nog een flink stuk door het oerwoud heen om bij de plaats te komen zijn de mannetjes van deze vogels bijeen kunnen komen om te baltsen, een zgn Lek.
Maar eerste kwamen we nog een andere specht tegen:
Golden collared woodpecker (Goudkraagspecht)
De paartijd was voorbij en de vogels kwamen niet zomaar dichterbij. We hadden ons wat verdeeld om een goed zicht te krijgen. Daar waar ik stond kreeg ik ze niet goed voor de lens. Erg ver weg en zelfs met ruim 800mm niet scherp dichtbij te halen. Zeker daar ze zich verstopt hadden in de struiken.
Eén moment echter kreeg ik de gelegenheid om ze vast te leggen. Ik koos ook voor een filmpje. Vanwege het slechte licht en de grote afstand niet echt scherp maar het geeft toch een indruk van deze fantastische vogels.
Mattias Hofstede had een beter zicht op de vogels en met zijn toestemming mag ik hier zijn foto plaatsen.
Op de nabij gelegen berghelling kuierde zoals bijna overal in Suriname een hagedis rond,
die met veel moeite op de foto gezet komen worden.
Het vogeltje links zat wel heel ver weg en hoog ineen boom, maar daar het een mooi gekleurde kromsnavel was toch paar geklikt en met heel veel croppen kwam er dit plaatje uit.
Het bladhaantje hierboven heeft wel wat weg van ons zuringhaantje. Maar ja dan heeft ie wel erg ver gevlogen.
Menu: