Na de flinke valpartij van gisteren vandaag wat rustiger aan gedaan. We gingen eerst naar het uitzichtpunt en heb onderweg een aantal aardige landschapsfoto's kunnen maken. En ondertussen het kleine grut in de gaten houden want dat leverde ook een aantal mooie plaatjes op.

Links een boomkikkertje met larven (Anomaloglossus surinamensis). Boven Three-striped Poison Frog (Ameerega trivittata)

Pareuptychia lydia

Calycopis cerata 

Janatelle hera

Boven: Snuitkever

Reuzenjuffer: Mecistogaster anomalum

Boven: Violet-tipped Glasswing, Cithaerias andromeda andromeda

Hibiscus

Op Brownsberg sluipen vele hagedissen rond. En de Three-striped Poison Frog dartelde rond met larven op de rug.

Van het spinnetje van de middelste foto zijn er vele te vinden, behalve deze. Heel af en toe heb ook een sprinkhaan op de foto gezet. Ook hiervan vele exemplaren en soorten.

En dan de kippenslang (Spilotes pullatus). Dick wees erop en vroeg om rustig te lopen. Zelf ging hij ernaar toe en net toen hij die wilde pakken schoot hij weg. Maar Dick was sneller en kreeg hem te pakken. Wat deed die lelijk en probeerde Dick te bijten. Dat lukte ook 1 keer, maar het was maar 1 tandje zei hij. Ja, duh ....

Als deze slangensoort zich bedreigd voelt zet hij een brede keel op zoals duidelijk op de foto te zien is. Dick nam hem uiteindelijk mee naar ons onderkomen om daar op het gras het dier rustig te bekijken en te fotograferen voordat we hem weer het bos in lieten vertrekken.

En ja hoor; het lukt zowaar om daar ook te bijten. Gelukkig niet door de broek heen.