Vandaag een dikke 200 km maar dan wel over een asfaltweg en dus ruimte om onderweg enkele stops te doen om wat fraais te fotograferen. Het is tenslotte een fotoreis. De eerste stop is bij een compound met aan de rand enkele hoge bomen waar Maraboe's aan het nestelen waren. Ook even in het gras rondkijken voor wat libellen (Orthetrum trinacria) en sprinkhanen

Ondertussen kwamen alle kinderen van het compound naar Bea toe om te kijken of er iets te halen viel. Ze gaf aan dat ze niets had en dat ik de baas was. Het fotomoment dat volgde is niet te regisseren maar prachtig om te zien en dat terwijl Bea dacht van: "Oooh wat heb ik nu gedaan".

De volgende stop was bij een waterplas vol met lelies en uiteraard zoals overal in Gambia: vogels.

Een Steltloper, Vorkstaartplevier, Afrikaanse Pygmeegans en een Maskerduifje

De Malachite Kingsfisher liet zich weer zien en ook de Abessijnse Scharrelaar bleef vlakbij rustig zitten

Verschillende Agama agama hagedissen bleven rustig zitten zodat we ook wat betere foto's konden maken. Even verderop zat de Geelsnavel Ossenpikker op een koe en vloog nu eens niet meteen weg.

En bij onze laatste stop zagen we midden in een plas een Nimmerzat ooievaar (Mycteria ibis). Maar de dag was nog niet voorbij. Zonder dat we het wisten sloegen we weer af en na verloop van tijd kwamen we bij een dorpje waar de moeder van onze chauffeur woonde. Hij had nog wat lekkers voor haar gekocht. Dat dorpje was ook een belevenis.

Klik hier voor de foto's