Eenmaal in het natuurgebied kregen we meteen een paar leuke vlinders voor de camera:

Common Nymphidium (Nymphidium caricae caricae) en Tegosa infrequens

Purperschuimer (Orthemis discolor)

Eruthemis haematogastra

Erythemis vesiculosa

Tijdens onze eerste wandeling in het natuurgebied Peperpot gebeurd er iets heel bijzonders. Een absoluut hoogtepunt van deze Surinamereis. Vera riep wat komt daar voor een vreemde hond aan en Peter  meteen daar achteraan  'schieten, schieten, schieten'.

Dat hoefde hij geen drie keer te zeggen want we waren allemaal volop aan het plaatjes schieten. Zelf moest hij nog naar zijn camera rennen want die stond een stukje verderop op statief, maar ook hij kon nog enkele mooie foto's maken. Hij denderde op ons af en ik hoorde iemand zeggen 'wat nu'. Advies was blijven staan. Hij kreeg ons in de gaten en zocht vrijwel onmiddellijk een opening in het groen. De eerste keer lukte het niet maar een paar meter verder kon hij wel in het groen verdwijnen.

Van 44 foto's heb ik een still motion filmpje gemaakt, zodat je enig idee krijgt wat voor een fantastisch beest dit was.

En na afloop kregen we als toegift een enorm stralend gezicht van Dick Lock. Dit was pas de derde keer dat hij in al die jaren de reuzenmiereneter gezien had.

Links: Blood-colored Woodpecker. Midden: Wijfje Arrowhead Piculet - Picumnus minutissimus - Guyanadwergspecht.

Green-backed Trogon (Trogon viridus) en Green-tailed Jacamar

Anatya guttata en Arawacus aetolus

Katoenplant