Het beloofde weer een fraaie dag te worden. Het zonnetje scheen en we besloten om een stukje te rijden en dan de Capuchinbird (Perissocephalus tricolor) voor de lens te krijgen. Deze vogel maakt een geluid als van een misthoorn, maar op de plaats van zijn 'Lek' kregen we wel antwoord maar kwam er geen enkele dichterbij.

Dus weer rustig terug gegaan en van grote afstand een kale stam gefotografeerd waarin 2 mooie vogels bezig waren. Helemaal op de top zat een Long-tailed tyrant, Colonia colonus poecilonota de omgeving in de gaten te houden en daaronder was een Yellow-tufted woodpecker, Melanerpes cruentatus bezig nog wat extra gaten te maken.

Terug in de lodge werden we verrast door een aantal Roodhandtamarins. En ook deze zaten erg ver weg. Dus ook voor deze soort alleen een bewijsplaatje. Het laatste stuk hebben we niet gereden maar lopend afgelegd ondertussen struinend in de bermen en het struikgewas.

Orange tiger - Dryadula phaetusa

Links de bloei van een katoenplant en rechts Eurema xantochlora

Hieronder: Black-and-blue Grasquits mannetje en vrouwtje; daarnaast Brown jacamar (Brachygalba lugubris lugubris)

Er stond wederom weer niet veel water in de Saramacca rivier. Weer terug in de lodge probeerden we de kolibrie's die zich tegoed kwamen doen bij de feeders op de foto te krijgen. Dat viel nog niet mee. Wat zijn die mooie krengen snel!

Fork-tailed Woodnymph (Thalurania furcata)

En natuurlijk wat we nog meer moois zagen, zoals deze Archaeoprepona amphimachus

Kiskadee en Silver-beaked tanager

Mechanitis species en Passiebloemvlinder Wallace's longwing (Heliconius wallacei) 

Een vreemd eend in de bijt waar Peter me op wees: Euchroma gigantea de Ceiba boorder. Grootste prachtkever van Zuid Amerika.

Links een Heliconius soort.

Boven: Een rotshagedis en rechts wilde ananas.

En tot slot hier de foto's van de Long-tailed Hermit kolibrie die 's middags gemaakt zijn.