Onze laatste dag konden we nog helemaal gebruiken om foto's te maken. We zouden pas laat in de avond met het vliegtuig vertrekken. En het zou zelfs nog later worden omdat het in Nederland noodweer was en de vliegtuigen niet konden vertrekken.

Eerst de Noordelijke Witwang Dwergoor uil die verscholen zat in de boom op de foto zetten.

Vervolgens naar Colin toe en met hem richting de zee getrokken. Vandaag was ook de dag dat ik met de digiscoop van Peter aan de slag mocht. Wow dat scheelt wat millimeters. Alsof de vogels op de lens zelf zaten zo dichtbij. Ook 2 camera's uitgeprobeerd die met een tussenstuk naadloos op de digiscoop aangesloten konen worden. De Sony A6500 had ik al een paar dagen in gebruik en ik was helemaal weg van deze systeemcamera, de A9 het topmodel van Sony was de 2e camera om uit te proberen. Dit is een fullframe camera en de A6500 een zgn. APS-C camera wat betekent dat je nog mee millimeters hebt om een vogel dichterbij te halen. Beide camera's zijn geweldig. De A9 is me veel te duur en over de A6500 zal ik nog eens gaan nadenken omdat mijn lenzen er niet oppassen en er dus dan ook een nieuwe set lenzen aangeschaft moet worden.

Allereerst de foto's die ik met de A9 gemaakt heb. Een Purperreiger, Senegal Coockoo, Witwangfluit eenden en een boom vol met Groene Bijeneters.

Daar ik met de Sony A6500 nog dichterbij kon komen heb ik daar de meeste foto's mee gemaakt. Het lastige van het fotograferen met een digiscoop is dat je handmatig moet scherpstellen en dat je hoopt dat je object stil blijft zitten. Je hebt namelijk maar een hele kleine hoek en de dieptescherpte is ook niet veel. Voordeel van de Sony's is dat je kunt zien wat er scherp wordt op de foto. En natuurlijk veel foto's nemen.

Witte Reiger, een Roodkop Klauwier, Witwang Fluiteenden

Visarenden (zaten heel ver weg), Grijskop IJsvogel en een jonge Roodkop Klauwier

Het strand leek wel compleet te bewegen van de vele wenkkrabben. Een Vale Strandplevier bij een dode Botervis.

De blauwwang groene Bijeneter en een heel klein plantje dat erg van zout hield.

Rustig liepen we terug naar onze lodge om te eten, in te pakken en af te wachten hoe het met de terugreis zou gaan. Via internet wel contact met Nederland gehad, maar de vliegmaatschappij liet het lelijk afweten. Uiteindelijk het enige vliegtuig dat op Schiphol opgestegen was, was het onze. Met een vertraging van een uurtje of 5 konden we voldaan huiswaarts keren.