Het zit er bijna op. Nog ene half dagje in Klein Saramacca en dan op weg naar onze laatste bestemming: Palulu
Toch maar wat proberen te struinen maar de buien zorgden er steeds voor dat er weinig te fotograferen was daar ik al genoeg waterschade aan mijn apparatuur had. Ook door het steeds door het water lopen zorgeden ervoor dat mijn schoenen niet droger werden en ik had nog maar 1 paar daar ik het andere paar in Peperpot heb moeten weggooien.

Dick bracht een prachtige kikker mee die zeer de moeite waard om op de foto te zetten:

Ceratophrys cornuta:  Surinaamse gehoornde kikker

Na de lunch inpakken en op weg. Op de heenweg hadden we al een oponthoud omdat er een vrachtwagen diep in de modder zat, daar hadden we niet meer bij stilgestaan. Maar er was nog een behoorlijke hoeveelheid water naar beneden gekomen de afgelopen dagen en de bedrijven die de grote bomen uit het oerwoud aan het slopen waren waren gewoon doorgegaan en en die grote vrachtwagens leverden grote problemen op.

Er stond er dus 1 tot aan de assen in de modder. Er was een grote zware trekker onderweg en dara moesten we dus op wachten. 
Die trok uiteindelijk de vrachtwagen los. Ook kwamen er twee vrachtwagen om de weg wat te fatsoeneren.
Dat nam de nodig tijd in beslag. Ondertussen kwam ook de bus met de 20 stagiaires bij ons aansluiten.

Uiteindelijk konden we er door om korte tijd later opnieuw te moeten stoppen omdat 1 van die twee vrachtwagen verderop vast was omen te zitten. (foto links)

Dit duurde langer omdat de grote trekker weer weg was gegaan. De andere vrachtwagen kreeg de eerste er niet uit, maar er was ruimte langs de zijkant en dus ging onze chauffeur daar op af omdat hij daarvoor goede banden met grip had. Ja, ja.

De helft van ons was uitgestapt. De anderen bleven in de auto om het gewicht goed te verdelen. Foute boel en het scheelde niet veel of ons busje was met bagage en al het oerwoud in verdwenen. Wij zijn toen te voet wederom door de modder gebaggerd en aan de andere kant gaan wachten. De trekker kwam er weer aan de pas en ons busje kwam ook aan de andere kant. Het busje van de stagiaires moest uiteindelijk door mankracht erdoorheen geduwd worden. Tijdens het wachten nog een paar fotookes gemaakt (o.a. een libel Misagria)

De middag was ondertussen ruim ten einde en we moesten nog een heel eind. Gelukkig vonden we nog een 'friteskraam' terwijl alle winkels al een tijdje dicht waren, zodat we toch wat te eten hadden. Al ruim in de avond kwamen we op de plaats van bestemming: een lodge in Palulu met prachtige huisjes. Dus douchen nog wat drinken en slapen. Deze avontuurlijke dag zat erop.
De volgende ochtend kwamen ze vanuit Paramaribo ons een Corina test afnemen die nodig was om terug te reizen. Verder die dag nog wat geprobeerd te fotograferen maar ook deze dag verregende voor  het grootste deel. Jammer.

Het was weer een geweldig avontuurlijke reis met veel natuur en gezelligheid.
Peter (PGFreizen) bedankt voor het organiseren en Dick (en de laatste dagen ook JP) bedankt voor het geweldige gidsen en regelen.