4 april 2019

En bij het eerste licht weer naar buiten. De nevel hangt nog boven het oerwoud. Het zou de dag van de tapir worden, maar dat wisten we 's morgens natuurlijk nog niet. Eerst maar wat foto's nemen en dan lekker ontbijten. 

Kabalebo

Eerste middag

3 april 2019

5 april 2019

Night walk

6 april 2019

Hierboven de Palm Tanager

Blue-throated piping guan (Pipile cumanensis)

Heel hoog en heel ver in een boom en dus een bewijsplaatje.

We hadden nog even tijd en dus een klein uitstapje naar de moestuin.

Links een Wing-barred seedeater (Bont dikbekje)

en hierboven  de Common tody-flycatcher of te wel Geelbuikschoffelsnavel

Onze gidsen stonden al te wachten bij de steiger. Vandaag zouden we met kleine 2-persoons kanootjes naar het bivakkamp gaan. Even oefenen maar Mattias en ik hadden het snel onder de knie. Ook de andere twee hadden geen problemen. De gidsen kwamen in een 3e bootje en hadden de lunch bij zich. Deze keer hadden we gelukkig waterschoentjes aan, want zelfs deze kleine bootjes met nagenoeg geen diepgang liepen regelmatig vast op zand en rotsen.

Op het eerste stuk kwamen we een Zwarte Caracara tegen en de fraai gekleurde Diastatops pullata - Rivierdonkervleugel libel.

Het was een pittig tochtje en we snapten nu waarom we de eerste dag niet hiernaar toe gegaan waren om te overnachten. Ze dienden dan ook alle benodigdheden met kleine bootjes hiernaar toe te brengen, want met een korjaal was er geen doorkomen aan en dat kostte ook veel mankracht. Zo droog als dit jaar hadden ze al 15 jaar niet meer meegemaakt. Wij vonden het prima zo en gingen fijn akkoord met de upgrade naar de River Cabins :-)

Hierboven het bivak en daarnaast Argia insipida. We hebben hier een aantal uren lekker rondgestruind en vele foto's gemaakt. Vooral van libellen.

En hieronder de White-banded swallow  (Witbandzwaluw)

Boven: Orthemis attenuata

Perithemis lais (Trens Kleinst goudzoekertje) en links onder: Elasmothemis rufa

Elasmothemis rufa (Rode bauxietlibel)

Hetaerina spec. (Boskreekjuffer)

En na een goede lunch en een stuk kreek onderzoeken weer op de terugweg. Het leek af en toe wel een wedstrijd en dan vooral om niet vast te lopen. Zo kwamen Mattias en ik bij een rots waarop een Green Kingsfisher (f) voor ons poseerde. De andere twee zaten nog vast op de rotsen.

Vervolgens een heel stuk door peddelen. En plotseling op een stukje oever met gras een tapir die lekker lui lag te eten. En weer zaten de andere twee vast maar gelukkig konden zij redelijk snel dichterbij komen en de tapir gunde ons alle standen in de shoot. Klik op onderstaande foto's om ze te vergroten.

Langs de oever zat een Great Black-Hawk (Zwarte arendbuizerd) ons streng aan te kijken vanwege het storen. Maar uiteindelijk zwaaide die toch even bye-bye.

We werden verhuisd met de golfkarretjes en we waren wild enthousiast met onze nieuwe onderkomens.

Deze dag zat er weer op. 's Avonds nog een poging gedaan om de Ocelot nogmaals op de foto te krijgen, maar mijn foto's waren allemaal heel erg donker en daar was niets van de te maken. Nog heerlijk napraten en een glaasje bier maakten er weer een zeer geslaagde dag van. Wat een reis en wat een avontuur.