Van Bintang naar Kartong is maar een 80 km zodat we na onze ochtendwandeling op ons gemak konden inpakken en vertrekken.

Onderweg nog gestopt bij het tropisch stukje regenwoud waar een knoeperd van een uil zou moeten zitten. We hadden geluk want de boswachter van het bos wist die te zitten. Welliswaar heel hoog in een boom, maar redelijk vrij. Het kostte een stijve nek van het omhoog fotograferen maar het was de moeite waard. De Verraux Oehoe is een 65 cm grote vogel die 's nachts op jacht gaat naar hagedissen en slangen.

Opvallend zijn de roze oogleden alsof hij oogschaduw op heeft.

Onderweg nog wat kunstwerken vastgelegd. Prachtige schilderingen op kale muurtjes. 

Na kennis gemaakt te hebben met Hannah, een Hollandse kunstenares waar we zouden eten en overnachten, hebben we nog een late middag wandeling gemaakt. Uiteraard ook even bij Colin Cross langs geweest en met hem afgesproken dat we de volgende ochtend met hem als gids naar het strand zouden gaan.

We kwamen zoals op vele plaatsen in Gambia half afgebouwde of weer vervallen gebouwen tegen. Ook hier weer met schilderingen.

Verscholen in het gras een Purperkoet, de African Tiger vlinder zat er volop en ook een aantal andere soorten libellen. Een roofwesp moest er ook aan geloven.