Opuwo

Deze dag hadden we behoorlijk veel kilometers voor de boeg om van Mout Grootberg in Opuwo te komen. We zouden gaan overnachten midden in het stadje dat ook wel de hoofdstad van de Himba's genoemd wordt.

Het werd een dag met prachtige landschappen en een ongedwongen bezoek aan een Himba nederzetting.

Het is ook een typisch landschap voor giraffen en springbokken. Die zijn we ook vele tegengekomen.

Vanaf de weg zagen we een springbokje met een kleintje. Ze kreeg ons in de gaten en we konden zien dat het kleintje op de grond moest gaan liggen. De moeder keek naar ons en liep steeds verder weg totdat ze uit het zicht was verdwenen. De nageboorte en het vocht had de moeder al opgegeven om zo ook de geur van het kleintje mee te nemen. Voorzichtig ben ik in mijn eentje ernaar toegeslopen. Steeds rekening houdend met de dekking van de bomen. Het kleintje lag een aantal meters van een grote boom in de schaduw stil op de grond. Vanachter deze boom heb ik snel wat opnames gemaakt. Even keek ze naar me om daarna weer rustig het kopje te vleien en op moeder te wachten.

Verder kwamen we een struisvogel (m) tegen die echt op de foto wilde. Een stel Namaqua zandhoenders zat lekker bij het weinige water dat we tegengekomen waren. Een Afrikaanse grijze Tok en een buizerd maakten het compleet.

Na onze lunch in het "fort" in Sesfontein zijn we onderweg gestopt bij een onderkomen van de Himba's. Klik hier voor de foto's.

Ons onderkomen in Opuwo kreeg nog een staartje daar de reservering niet goed doorgekomen was. Gelukkig konden ze ons wel goed helpen met een nog niet geopende lodge een stukje verder. We hebben heerlijk gegeten in het plaatselijke restauarant en de volgende morgen hebben we daar ook kunnen ontbijten. Klik op de foto's hieronder om ze te vergroten.