Speel- en leermaterialen voor daycare & nursery school in Kabekel

Een stukje voorbereiding.
Na de eerste actie in 2016 heb ik een 2e ronde opgestart en op het einde van vorig schooljaar mocht ik op enkele scholen speel- en leermateriaal komen halen voor het schooltje in Kabekel Gambia. In totaal 8 bananendozen vol heb ik naar Coevorden gebracht om verscheept te worden.
Deze dozen zijn begin augustus met een container naar Gambia gebracht. Het heeft tot half november geduurd voordat die container op de plaats van bestemming was.
In een eigen “distributiecentrum” konden dan de opgestuurde materialen afgehaald worden.

Onze fotoreis naar Gambia en Senegal startte eind november en door het contact dat ik met Adama Hermse heb gehad wist ik dat de dozen nog niet opgehaald waren.
Adama is de drijvende kracht achter het initiatief en de opbouw van het schooltje. Een echte regelaarster en afgestudeerd als accountant en eigenares van het Marakissa Rivercamp en vooral betrouwbaar!

De tweede dag van ons verblijf in Marakissa zijn we laat in de ochtend naar Kabekel gegaan om de dozen af te gaan geven. Uiteraard werden we vriendelijk ontvangen en mochten we volop foto's maken.

Daarna was het tijd om een kijkje in de klassen te nemen. Wat mij bijzonder opviel was de grote discipline van de kinderen. Alle leerkrachten zijn vrijwilligers en de regering is niet van plan de zgn. kleuterscholen te subsidiëren. Ze blijven dus afhankelijk van de giften van vooral de toeristen. Geweldig hoe ze dit schoolgebouw gerealiseerd hebben. De leerkrachten hebben dan ook vaak geen idee hoe ze de leer- en speelmaterialen in kunnen zetten. Ik ben bezig geweest om te bekijken of de Pabo wellicht stagiaires voor Gambia zou kunnen sturen, maar voor de buitenlandstages is steeds minder belangstelling en de geldkraan gaat ook dicht om deze stages te bekostigen. Jammer.

Klik op een foto om te vergroten en door het album te bladeren.

Hieronder twee kinderen die een gekregen vest aan hadden en met de handpoppen aan het spelen waren.

Hierna was het tijd om te eten. Heel mooi dat we dit ook konden meemaken en vastleggen.

Klik hier voor de foto's

Na het eten werd er nog even gespeeld. ook door de kinderen van de andere school.